Nejlepší vybavení pro výrobu domácí zmrzliny


Máloco dokáže v létě osvěžit tak skvěle, jako zmrzlina. A nejlepší je pochopitelně ta domácí! Vyrobit ji může být hračka, pokud použijete vychytávky z našeho e-shopu. Vybrali jsme pro vás nejlepší produkty k výrobě zmrzliny i nanuků, s nimiž budete mít zaručeně úspěch.

Pokud pravidelně navštěvujete náš web, už určitě víte, jak doma vyrobit jemnou smetanovou zmrzlinu mnoha příchutí, osvěžující ovocné sorbety i snadnou zmrzlinu z ovoce, na jejíž přípravu nepotřebujete zmrzlinovač. Co ale potřebujete, je speciální lžíce, kterou budete zmrzlinu porcovat a servírovat. K výrobě nanuků s ovocem i bez něj zase využijete formy nejrůznějších tvarů a také nanuková dřívka. To a mnohem víc naleznete v našem e-shopu.

Lžíce na zmrzlinu

Krásné a profesionální kopečky domácí i kupované zmrzliny nejsnadněji vykouzlíte pomocí lžíce na zmrzlinu. Je vyrobena z kvalitního nerezu a její použití je naprosto snadné. Zmrzlinu před podáváním nechte pár minut povolit, bude se pak lépe nabírat. Pokud i tak máte s jejím porcováním problémy, vložte lžíci na zmrzlinu na chvíli do horké vody, pak ji osušte a naberte zmrzlinu. Díky použitému materiálu lžíce dobře vede teplo, zmrzlinu tak mírně zahřeje a projede jí jako nůž máslem. A až bude všechna zmrzlina naservírovaná, omyjte lžíci vlažnou vodou a saponátem.
Nerezovou lžíci na zmrzlinu si můžete vybrat v našem e-shopu.

Forma na nanuky ve tvaru srdce

Chcete své drahé polovičce, dětem nebo třeba rodičům nějakým originálním způsobem ukázat, že je máte rádi? Vyrobte jim nanuk ve tvaru srdce! S touto formičkou je to snadné, stačí ji naplnit libovolnou nanukovou směsí, například ovocnou nebo čokoládovou, přidat dřívko a dát zamrazit. Forma je vyrobená ze silikonu, takže z ní nanuk bez problémů vyloupnete. K formičce navíc dostanete dřevěná dřívka a knížečku s recepty, a kdyby vám inspirace z ní nestačila, porozhlédněte se po našem webu.

ObrázekSilikonová forma ve tvaru kytičky

Pokud vaše se děti při mlsání nanuků vždycky umažou a vy pak musíte dostávat zaschlé skvrny z jejich oblečení, máme pro vás řešení. Místo klasického nanuku na tyčce jim vyrobte vysouvací nanuky v silikonové formě. Podobné nanuky jistě znáte z mrazicích boxů supermarketů, kde se prodávají v jakési papírové tubě. Vy si můžete pořídit silikonovou formičku ve tvaru květiny, ve které nanuk nejen zmrazíte, ale i podáváte. Tyto formičky mají veselé barvy a děti si je jistě zamilují. Najdete je zde.

Forma na ledová lízátka

Už jste vyzkoušeli ledová lízátka? Jsou to vlastně takové malé nanuky krásných tvarů, v našem případě hvězdičky, motýlci, kytičky a srdíčka. Jestli do nich zvolíte jogurtovou směs, rozmixované ovoce nebo čistou ovocnou šťávu, to záleží jen na vás a vašich dětech. Místo dřevěných špachtlí do silikonových formiček zamrazte klasické plastové tyčky na lízátka. A vlastně i samotné formičky lze mimo sezónu použít na přípravu obyčejných lízátek. Formičky na ledová lízátka naleznete v našem e-shopu. 

Dřívka na nanuky

K některým formám na nanuky dostanete i plastové tyčky, za které nanuky můžete držet při jejich konzumaci. Pokud ale máte formy bez tyček nebo je sice máte, ale hotové nanuky budete jíst v přírodě a bojíte se, že originální plastové tyčky ztratíte, doporučujeme zakoupit si balení dřevěných nanukových tyček. V balíčku z našeho e-shopu je jich rovná stovka, vydrží vám tedy poměrně dlouho. Velikostí odpovídají všem běžným formičkám na nanuky. A nejlepší na nich je, že jsou naprosto přírodní a v přírodě se snadno rozloží.

 

Potřebné vybavení tedy již máte, a pokud hledáte inspiraci na domácí zmrzlinu a nanuky, na našem webu najdete celou řadu skvělých receptů.

Lenka Ambrožová