Zmrzlinový pohár jako z cukrárny

Letní prázdniny se sice chýlí ke konci, teploty jsou ale stále vysoké, a tak je příjemné se něčím dobrým zchladit. Může to být ledově vychlazený drink, hupsnutí do bazénu nebo třeba zmrzlina. Anebo rovnou celý zmrzlinový pohár. Připravte ho svým dětem i sobě a nezapomeňte ho jaksepatří vyšperkovat.

V cukrárnách, kavárnách a restauracích obdivujeme perfektně nazdobené poháry, které je až škoda sníst, jak jsou krásné. Když si ale dáváme zmrzlinu doma, naše práce většinou končí nabráním zmrzliny a jejím přemístěním do misky. Proč bychom se ale nemohli i doma potěšit nádherným zmrzlinovým pohárem?

Obrázek

Co se hodí do zmrzlinového poháru

K ozdobení a dochucení zmrzlinového poháru můžete použít skoro všechny dobroty, které vás napadnou. Klasikou je šlehačka a ovoce (čerstvé, mražené, horké či kandované), nutella, lentilky, oříšky a griliáš. Přidat můžete i oblíbené rozdrcené sušenky, müsli, kakaové boby, arašídové nebo jiné oříškové máslo, gumové medvídky a jiné bonbony. Navrch nezapomeňte pohár polít sirupem – bez problémů seženete čokoládový, jahodový, malinový, karamelový i oříškový.

 

V čem pohár podávat

 

Zmrzlinový pohár je nejstylovější podávat ve skleněných pohárech ve tvaru zmrzlinového kornoutu. Dobře poslouží i poháry jiného tvaru. Je ale možné, že doma žádné takové poháry nemáte, v takovém případě postačí skleněná nebo keramická miska. Kdo chce být při podávání poháru originální, vloží kopečky zmrzliny do vydlabaného ananasu, melounu nebo pomeranče.